زندگینامه حضرت آیت الله تقوایی ( حفظه الله )
درماه جمادی الاول 1381 هجری قمری برابر با آبان 1340 در شهر اراک، در خانوادهای مذهبی که پدر این خانواده اهل علم و فضل بوده است دیده به جهان گشود.
جهت ادامۀ تحصیل در سال 1355 از اراک به تهران عزیمت کرده و به سبب وظیفه و خوی ضد استکباری، در ضمن فعالیتهای درسی و علمی حضوری فعال در تظاهرات علیه رژیم شاهنشاهی داشت.
ایشان در سال 1357 جهت تحصیل علوم حوزوی وارد حوزه علمیه شدند.
با شروع جنگ تحمیلی در کنار فراگیری علوم دینی، حضوری فعال در جبهههای حق علیه باطل داشتند و تا سال 1365 متناوباً به جبهههای غرب و جنوب اعزام شدند.
ایشان دروس سطوح را از محضر اساتیدی چون حضرات آیات سید جواد حسینی، قبلهای، اعتمادی، وجدانی، بنیفضل و دروس خارج را از محضر حضرات آیات غلامرضا رضوانی، جعفری اراکی و محمد رضا مهدوی کنی بهره گرفتند. در زمینه اخلاق و سلوک از محضر اساتیدی چون حضرات آیات حق شناس، مجتبی تهرانی، جوادی آملی، مهدوی کنی و مظاهری بهره برده اند.
در سال 1363 به فرموده آیتالله حق شناس، تدریس خود را به صورت رسمی در مدرسه سپهسالار تهران (شهید بهشتی) آغاز کرد و سالیان متمادی سطوح مختلف حوزه از مقدمات تا سطوح عالی توسط ایشان برای طلاب ارائه شد.
ایشان پس از سالها تحصیل و تدریس در اواخر دهۀ هفتاد شمسی موفق به اخذ اجتهاد از آیات غلامرضا رضوانی و محمد تقی شریعتمدای شدند و در سال 1381 با اجازه حضرات آیات غلامرضا رضوانی و محمد رضا مهدوی کنی کرسی درس خارج را آغاز نمود.
دغدغۀ تربیتی ایشان در ادامۀ راه اساتید خود در جذب ، تعلیم و تربیت طلاب شایستۀ اهل علم و تقوا باعث شد تا ایشان در سال 1388 اقدام به تأسیس حوزه علمیۀ امیرالمؤمنین علیه السلام نماید. از جمله برکات این حوزۀ مبارکه جذب و پرورش طلاب علوم دینی، تعظیم شعائر، برگزاری مراسمات معنوی و هیئات مذهبی، اقامه نماز جماعت و پاسخ به سؤلات و درخواستها ، برگزاری جلسات اخلاق و تفسیر هفتگی و کرسی درس خارج بوده است.
دروس آیت الله تقوایی
در حال حاضر برنامه برخی از دروس ایشان به شرح ذیل است.
درس خارج فقه با موضوع ولایت فقیه؛ حوزۀ علمیۀ امیرالمؤمنین علیه السلام
درس خارج فقه با موضوع طهارت؛ حوزۀ علمیۀ امیرالمؤمنین علیه السلام
درس خارج اصول با موضوع وضع؛ حوزۀ علمیۀ امیرالمؤمنین علیه السلام
درس خارج فقه با موضوع قضاوت؛ حوزه علمیۀ مروی و امام رضا علیه السلام
درس خارج اصول با موضوع اصول عملیه؛ حوزه علمیۀ مروی و امام رضا علیه السلام
درس تفسیر قرآن؛ مسجد باب الحوائج علیه السلام
درس عرفا نظری، فصوص الحکم و تمهید القواعد (برای کسانی که مقدمات فلسفی و معرفتی را طی کردهاند)
درس اخلاق و عرفان عملی (عمومی) با موضوع شرح منازل السائرین؛ مسجد باب الحوائج علیه السلام
درس اخلاق (مخصوص طلاب) با موضوع شرح معراج السعاده؛ حوزه علمیۀ امیرالمؤمنین علیه السلام
درس اخلاق (مخصوص طلاب) با موضوع شرح مصباح الشریعه؛ حوزه علمیۀ خاتم الاوصیاء علیه السلام
دروس سطوح عالی (کفایه، رسائل، مکاسب و نهایه)؛ حوزههای علمیۀ مروی، امام رضا و امیرالمؤمنین علیهما السلام